"Kaptein is misschien wel het belangrijkste grote, jonge talent"

Wieke Kaptein tegen Duitsland
Wieke Kaptein tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

Eén van de grootste talenten in het Nederlandse vrouwenvoetbal is Wieke Kaptein. De 18-jarige middenveldster maakte tijdens de afgelopen periode haar basisdebuut namens de OranjeLeeuwinnen en gaat een grote toekomst tegemoet.

"Ze werd vorig jaar op haar zeventiende de jongste Oranje-international ooit, vrouwen en mannen, die op een WK speelde. Ze was pas vijftien jaar toen ze voor FC Twente debuteerde in de Champions League – niemand deed dat bij de vrouwen op zo’n jonge leeftijd", merkt Enzo van Steenbergen op in het NRC.

Naast meerdere midden-twintigers in Oranje, hebben de Leeuwinnen ook Kaptein. "Misschien wel het belangrijkste grote, jonge talent. Vorig jaar tekende ze een contract bij Chelsea, dat haar dit seizoen nog ervaring laat opdoen bij FC Twente", schrijft Van Steenbergen. "Kaptein komt uit een sportieve familie, met twee oudere broers die overal een wedstrijdje van maakten", weet hij.

"Ze voetbalt sinds haar vijfde, en speelde vanaf haar dertiende met en tegen jongensteams tot zeventien jaar", gaat de journalist nog kort in op de jeugd van Kaptein. Tegen Duitsland stond ze voor het eerst in de basis bij Oranje. "Na afloop, voor de camera van de NOS, werd ze zichtbaar heen en weer geslingerd tussen verdriet (vanwege de nederlaag) en trots (vanwege haar basisplaats)", zag Van Steenbergen.

Lees meer:
0 reacties