Kaptein geniet: "Groenen, Roord en Van de Donk waren mijn idolen"

Wieke Kaptein in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Wieke Kaptein in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Zeventien jaar en deel uitmaken van de WK-selectie van Oranje. Het is het leven van Wieke Kaptein momenteel. De weken in aanloop naar de bekendmaking van de definitieve selectie waren 'heel spannend'.

"Mijn ouders zeiden al: geniet er elke dag van. Dat heb ik gedaan. Je traint echt op wereldniveau en alle meiden trainden zó goed, dus ik was wel zenuwachtig. Maar er werd steeds gezegd: lekker je ding doen, doe hetzelfde als bij FC Twente. Dat heb ik gedaan", vertelt Kaptein aan Het Parool.

Alles in de WK-voorbereiding is bijzonder, zo vervolgt de jonge middenveldster. "Ook de tijd in Sydney was echt supervet. Toen ik in het vliegtuig stapte, dacht ik ook: wow, nu gaat het écht beginnen. Weinig mensen maken dit mee." Inmiddels speelt Kaptein samen met de speelsters die ze eerder nog bewonderde vanaf de bank.

"Jackie Groenen, Jill Roord, Daniëlle van de Donk: zij waren mijn idolen. Maar nu zie ik ze gewoon als teamgenoten. Ze zijn ook heel gezellig. Ze behandelen me ook niet alsof ik zeventien ben, dus ik kan lekker mezelf zijn en iedereen coachen", geeft Kaptein aan, die vooral wil spelen. "Daar ben je voetbalster voor. Je hebt de droom om op het WK te spelen. Maar aan de andere kant moet je ook realistisch zijn: het is mijn eerste eindtoernooi en de andere middenvelders behoren tot de wereldtop."

"Als ik erin moet, ga ik het team helpen en anders ga ik juichen vanaf de bank en al mijn energie geven om anderen te motiveren. We zijn een team en willen elkaar beter maken. Het is niet zo dat de wissels de basisspeelsters gaan afkraken. Ik denk dat we daardoor heel ver kunnen komen, zeker als je ook nog zo goed voetbalt als wij", besluit de speelster van FC Twente.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand