Kaptein: "Dit was mijn droom die ik in vervulling wilde brengen"

Wieke Kaptein tijdens het duel met ADO Den Haag
Wieke Kaptein tijdens het duel met ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

Wieke Kaptein maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de selectie van FC Twente. De zestienjarige verdedigster kwam al vier competitieduels in actie voor de Tukkers.

"Ik was zo blij toen ik te horen kreeg dat ik bij FC Twente Vrouwen mocht spelen", vertelt Kaptein op de officiële website van FC Twente. "Ik kom uit Twente en sinds ik jong was, was dit mijn droom die ik in vervulling wilde brengen."

Kaptein merkt een wezenlijk verschil bij FC Twente ten opzichte van haar amateurclub Achilles'12. "Bij FC Twente Vrouwen gaat het ook om de wereld buiten het voetbal, alles werkt officiëler en er is veel aandacht van de media", zegt ze. "Omdat het niet alleen maar om voetbal draait word je door de club en staf overal mee geholpen, en dat is natuurlijk erg goed voor mijn eigen ontwikkeling."

"Het basisdebuut thuis in De Grolsch Veste tegen Benfica overtrof dat wel."

Het talent speelde ook al in de Champions League. "Mijn debuut was een mooie ervaring, maar het basisdebuut thuis in De Grolsch Veste tegen Benfica overtrof dat wel", meent Kaptein. "Ik kreeg twee dagen voor de wedstrijd te horen dat ik een basisplek zou krijgen, dus daar leef je dan helemaal naartoe. Ik was redelijk zenuwachtig, maar het team heeft me goed geholpen. Eenmaal op het veld viel het met de zenuwen reuze mee, vooral vanwege de sfeer, die gaaf was om mee te maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
SC Heerenveen V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand