Kampioen FC Twente ziet aanvalster terugkeren naar thuisland

Anna-Lena Stolze en Renate Jansen met de schaal
Anna-Lena Stolze en Renate Jansen met de schaal Foto: © BSR Agency

FC Twente neemt na dit seizoen afscheid van Anna-Lena Stolze. De aanvalster keert terug naar thuisland Duitsland, waar ze een contract heeft getekend bij 1. FC Köln.

De 23-jarige, die afgelopen weekend met FC Twente kampioen van Nederland werd, zette haar handtekening onder een contract tot de zomer van 2026 bij de club uit Keulen. Het gaat om een transfervrije overstap. Stolze speelde jarenlang bij VfL Wolfsburg en werd tussen 2020 en 2022 verhuurd aan FC Twente. De club uit Enschede lijfde haar daarna definitief in.

Met de Tukkers werd Stolze in totaal drie keer kampioen van Nederland. De voormalig jeugdinternational van Duitsland kwam de afgelopen twee seizoenen nauwelijks in actie namens FC Twente. Dat had alles te maken met meerdere blessures. 

"Ik kijk uit naar de Bundesliga, FC Köln en de hele stad. Ik wil ons helpen hier samen succesvol te zijn. Het pad en het potentieel van 1. FC Köln hebben mij overtuigd en ik kan nauwelijks wachten om daar in de toekomst deel van uit te maken", reageert Stolze op haar transfer.

Volgens Nicole Bender-Rummler, hoofd vrouwenvoetbal bij de Duitse club, stond Stolze al langer op het lijstje bij 1. FC Köln. "We zijn blij dat we haar nu in ons team hebben weten te krijgen."

Lees meer:
0 reacties