Kalma weg bij FC Twente? "Wat mij betreft honderd procent zeker"

Fenna Kalma juicht na een doelpunt voor FC Twente
Fenna Kalma juicht na een doelpunt voor FC Twente Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma is mogelijk bezig aan haar laatste weken bij FC Twente. De topscorer van de Eredivisie maakt veel indruk en Leonne Stentler verwacht dat de Friezin komende zomer vertrekt uit Enschede.

"Fenna Kalma is ook dit seizoen niet te houden met 29 doelpunten op haar naam", zegt Stentler op de website van de NOS. "Romée Leuchter maakte er vijftien, de helft! Dat Kalma na de zomer de stap naar een buitenlandse club zet, is wat mij betreft honderd procent zeker. Ze werkt ongelooflijk hard en is altijd bezig met beter worden. Ze staat op de juiste plek, weet precies de juiste runs in het zestienmetergebied te maken waardoor ze aanspeelbaar is. Dat snapt niet iedere spits."

Stentler ziet echter ook dat Kalma niet alle facetten van een topspits heeft. "Haar zwakte? Kalma is niet de allersnelste. Ik verwacht dat er een club voor haar komt die aanvallend spel speelt, en geen countervoetbal speelt. Want op de helft van de tegenstander is Kalma op haar best", aldus de oud-international, die ook dieper ingaat op Leuchter.

"Of Leuchter nu al de stap naar het buitenland maakt, betwijfel ik", reageert ze. "Ze is goed genoeg om die stap te maken, maar kan ook nog groeien bij Ajax, zeker na het vertrek van Victoria Pelova naar Arsenal. Wat knap is, is hoe ze achter de laatste linie probeert vrij te komen. Ze weet net als Kalma het spel goed te lezen, is een beetje een sluwe vos. Haar vrije trappen zijn, net als die van Spitse: een wapen. En ze is zelfverzekerd."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand