Kalma vier (!) keer trefzeker: "Gretig om doelpunten te maken"

Fenna Kalma ontpopte zich vrijdagavond opnieuw tot een doelpuntenmachine voor FC Twente. De Friese spits scoorde maar liefst vier keer in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (8-0).

"Het is lekker", zegt Kalma voor de camera van ESPN . De spits is met dertien goals in zeven wedstrijden topscorer van de Eredivisie. "Mijn doel is om er altijd voor het team te zijn en ik ben spits, dus dat betekent doelpunten maken. Dat het nu zo goed gaat is wel lekker voor het gevoel." De scoringsdrang komt niet helemaal als een verrassing voor Kalma. "Ik doe gewoon mijn best en wil altijd scoren. Ik ben wel gretig om doelpunten te maken", aldus de spits, die zich vorige week voor het eerst mocht melden bij de OranjeLeeuwinnen.

"Ik heb echt genoten."

"Ik heb echt genoten, het was echt een hele mooie week om daar te zijn met het team en te trainen op een heel hoog niveau", reageert ze. "Je wordt daar echt op elk moment uitgedaagd, maar ik heb wel aardig mijn draai gevonden. Ik denk dat ik het wel redelijk goed gedaan heb", besluit Kalma, die nog wacht op haar debuut.

Lees meer: