Kalma topscorer: "Een mooie afsluiting voor mij bij FC Twente"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma kroonde zich afgelopen seizoen tot Topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De spits maakte in dienst van FC Twente maar liefst 30 doelpunten.

Maandagavond, bij de Eredivisie Awards, werd er stilgestaan bij die prestatie. Kalma was zelf niet aanwezig bij het gala in Utrecht en dus besloot ESPN af te reizen naar Wolfsburg, waar de spits inmiddels actief is bij VfL Wolfsburg. "Ik heb afgelopen seizoen dertig doelpunten gemaakt", zegt Kalma droogjes. "Als er iedere keer weer eentje bijkomt, dan hou je bijna de tel niet eens meer bij."

"De mooiste? Tegen PSV denk ik, eentje die ik gewoon lekker hard in de kruising jaste", blikt de aanvalster terug. Vorig jaar kroonde Kalma zich ook al tot topscorer. "Hij lijkt wel op die van vorig jaar, maar hij ziet er goed uit. Ik ben er blij mee", zegt ze over de trofee. "Ik ben blij en trots dat ik Topscorer van het Jaar ben geworden afgelopen seizoen."

"Ik denk dat het een mooie afsluiting voor mij is bij FC Twente. Ik wil al mijn teamgenoten bedanken. Deze is ook voor jullie. Ik hoop dat jullie het komend seizoen heel goed gaan doen en dat iemand anders met deze prijs naar huis mag gaan", besluit Kalma.

Lees meer:
0 reacties