Samenvatting: Kalma scoort hattrick in overtuigende zege FC Twente

FC Twente heeft vrijdagavond zonder al te veel problemen gewonnen van SC Heerenveen. Fenna Kalma had een hoofdrol in de 7-0 overwinning van de ploeg uit Enschede.

De spits opende na een kwartier de score en stond vier minuten later al op drie treffers. Daarmee zorgde ze voor een ruime voorsprong voor FC Twente. Marisa Olislagers was niet veel later ook trefzeker. Zij schoot een vrije trap binnen. Twee minuten later was het wederom raak voor de ploeg van trainer Joran Pot. Ditmaal was het Renate Jansen die scoorde.

In de tweede helft scoorde FC Twente nog tweemaal. Naomi Pattiwael, die haar debuut maakte voor de Tukkers, maakte er 6-0 van. Bente Jansen bepaalde de eindstand na 84 minuten spelen op 7-0. Daardoor blijft FC Twente nog altijd ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Kalma heeft er daarnaast een record bij: ze scoorde de snelste hattrick ooit in de Nederlandse competitie.

Scoreverloop:
15' 1-0
Fenna Kalma
17' 2-0 Fenna Kalma
19' 3-0 Fenna Kalma
29' 4-0 Marisa Olislagers
31' 5-0 Renate Jansen
79' 6-0 Naomi Pattiwael
84' 7-0 Bente Jansen

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Everaerts (69' Roetgering), Auée, Dijkstra (46' Kerkdijk), Olislagers, Giesen (69' Kroezen), Kaptein, Van Ginkel, R. Jansen (69' B. Jansen), Kalma, Dhont (59' Pattiwael)

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Teijema (55' Iedema), Bormans, Makken (82' Kappetein), Meijer, Snippe, Buikema, De Goede (46' Theocharis), Ennema, Hoendermis (46' Thurkow), De Groot (65' Nijstad)