Kalma over 'bijzondere band': "Hele goede vriendinnen geworden"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Maud Roetgering vertrekt bij FC Twente. De ervaren verdedigster (30) sluit een nieuw avontuur niet uit, maar die sportieve toekomst ligt niet in Enschede. Ploeggenote Fenna Kalma kan het goed vinden met Roetgering.

"Het is eigenlijk wel een heel bijzondere band", zegt Kalma in Helden, de podcast. "Op het moment dat wij besloten het kanaal in te gaan, is het eigenlijk heel rap gegaan. Daarna zijn we hele goede vriendinnen geworden en kwamen we er eigenlijk achter dat het allemaal heel goed matchte."

Fenna Kalma van FC Twente
Kalma het koude water in met ploeggenoot: "Niemand vindt dat leuk" Lees ook

"Nu is Maud een hele goede vriendin van mij en ben ik heel blij dat ze in mijn leven is, want zij heeft mij ook een heleboel geleerd", vervolgt de spits. "Zij is heel belangrijk voor mij geweest. Ik kan alles bij haar kwijt. Heel fijn dat ik haar heb. Zij is altijd super enthousiast en meelevend. Ze juicht me altijd toe, dat is heel mooi."

Roetgering was ook heel belangrijk voor Kalma op het moment dat haar vader overleed. "Maud is iemand die heel goed kan luisteren en heel veel dingen begrijpt. Dat is heel belangrijk en fijn als je met iemand kan praten die ook begrijpt waarover je praat. Ik kan eigenlijk alles bij haar kwijt en dat is heel fijn", aldus Kalma.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand