Kalma: "Mijn aandeel was net zo groot als dat van ieder ander"

Fenna Kalma en Anna-Lena Stolze
Fenna Kalma en Anna-Lena Stolze Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma kroonde zich ook dit seizoen tot absolute topscorer van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De spits van FC Twente scoorde meer dan dertig doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de landstitel.

Daar is Kalma het echter niet helemaal mee eens. "Mijn aandeel was denk ik net zo groot als die van ieder ander in dit team. Het is echt waar. Je doet het niet alleen. Ik heb ook vaak genoeg gezegd: mijn doelpunten zijn doelpunten van iedereen die in het veld staat", zegt ze bij de NOS.

"Je doet het niet alleen. Ik word hartstikke goed bediend. Natuurlijk ben ik er blij mee, maar mijn complimenten gaan naar iedereen", is Kalma duidelijk. De spits weet wel wat de kracht is van FC Twente: "Wij zijn echt een saamhorig team."

"We wonen met z'n allen samen, bijna iedereen woont intern in verschillende huizen. Dat helpt wel om een betere band met elkaar te krijgen", vervolgt de spits. Lang was de titelstrijd tussen FC Twente en Ajax spannend, maar uiteindelijk trokken de Tukkers toch aan het langste eind.

"Ik denk dat Ajax wel belangrijke punten heeft laten liggen in de laatste fase. Wij hebben volgens mij vanaf oktober een ongeslagen reeks ingezet. Dat is super bizar, dat je vanaf oktober niet meer verliest", geeft Kalma aan.

"Sommige wedstrijden zijn misschien niet de beste, maar we trekken ze wel over de streep. We hebben ook hele goede wedstrijden gespeeld en gepiekt op belangrijke momenten", merkt de aanvalster op. "Natuurlijk ook mijn complimenten naar Ajax, die ook een super seizoen hebben gedraaid. We hebben een spannend seizoen gespeeld. Uiteindelijk ben ik blij dat wij hier met de schaal staan", besluit Kalma.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand