Kalma maakt toptransfer: "Je moet keihard vechten voor je plekje"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Pro Shots

Na meer dan 120 goals voor FC Twente is het voor Fenna Kalma tijd voor een nieuwe stap. De 23-jarige spits heeft een contract getekend bij VfL Wolfsburg.

"Ik had gelijk een goed gevoel, ook omdat Wolfsburg natuurlijk een topclub is. Ik heb ze altijd wel een beetje in de gaten gehouden. Het eerste gevoel was ook gewoon blijdschap, dat zo'n club dan voor jou belt", reageert ze bij de NOS op haar transfer. Kalma vindt het wel een beetje spannend, zo geeft de aanvalster toe.

"Ik ga na vier jaar weg bij FC Twente en ik heb hier super naar mijn zin. Het is hier heel vertrouwd. Maar het is ook wel een keer tijd voor een volgende stap en voor een nieuwe uitdaging", klinkt het. Kalma kent de trainer van VfL Wolfsburg, Tommy Stroot, goed. De twee hebben samengewerkt bij FC Twente. "We hebben een goede band. We appen elkaar wel eens, om elkaar te feliciteren. In het gesprek ook, Tommy vertelde wat het plan is. Hij is duidelijk en recht door zee. Ik heb niet het gevoel dat hij mij een vette worst voorhoudt. We zijn eerlijk naar elkaar, dat voelt goed."

De concurrentie bij de Duitse topclub is stevig, dat weet Kalma ook. "Dat is ook een topclub, daar zitten gewoon heel veel goede speelsters. Voor mij is het belangrijk dat ik uitzicht heb op spelen. Ik hoef niet de garantie. Iedereen moet zich daar in de eerste elf knokken. Dat ga ik ook doen, of in ieder geval proberen. Ik denk dat ik met betere speelsters om mij heen, in een goede competitie, mezelf weer kan ontwikkelen tot een nog betere speelster."

Ze hoopt dan ook dat ze niet gehaald is om de bank warm te houden: "Uiteindelijk moet ik mezelf bewijzen en is niks mij beloofd. Dat weet ik ook, dat is denk ik ook goed. Je moet keihard vechten voor je plekje. Ik denk dat dat enorm goed is voor mijn ontwikkeling", aldus Kalma, die de afgelopen twee seizoenen de dertig competitiedoelpunten aantikte. "Ik had nog niet het gevoel dat ik was uitgeleerd, maar ik was op zoek naar iets nieuws. Een andere uitdaging, een avontuur. Ik heb altijd geroepen dat ik graag naar het buitenland wil. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vind het ook een beetje spannend. Dat is denk ik niet erg, want ik denk dat ik mezelf als voetbalster kan ontwikkelen, maar ook als mens."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand