Kalma lovend over ploeggenoot: "Dat is een slimmigheid, geen toeval"

Fenna Kalma wordt gefeliciteerd met haar eerste doelpunt voor de OranjeLeeuwinnen
Fenna Kalma wordt gefeliciteerd met haar eerste doelpunt voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Fenna Kalma kent in de spits bij Oranje flinke concurrentie. Eén van de speelsters die ze voor zich heeft, is Vivianne Miedema. Wat moet Kalma nog leren om met Miedema het droomkoppel voorin bij de Leeuwinnen te vormen?

"Het duurt nog wel een tijdje voordat 'Viev' er weer is. Ik zou het wel graag willen proberen, een keertje. Wat ik nog zou moeten leren? Kijk, het verschil tussen het Nederlands elftal en FC Twente is wel een niveauverschil", geeft Kalma aan bij Helden, de podcast. "Voor mij is het belangrijk dat ik gewoon nog op een hoger niveau ook kan laten zien wat ik kan. Het gaat allemaal wat sneller, het is fysieker. Daar moet je ook in groeien", zegt de spits, die deze zomer de overstap maakt naar VfL Wolfsburg.

"Op de momenten dat ik bij het Nederlands elftal ben, dan hoop je ook in zo'n week stappen te maken, zodat je nog beter aansluit bij die basiself. Er is een basiself bij het Nederlands elftal, daar wil je eigenlijk naartoe groeien, naar dat niveau", zegt Kalma, die wel het een en ander kan leren van Miedema. "Ze is nu geblesseerd, maar ik heb gelukkig wel een aantal keer met haar op het veld gestaan. Ik vind het bijzonder hoe makkelijk zij dingen laat lijken, dingen die eigenlijk helemaal niet makkelijk zijn."

Ze gaat verder: "Zij kan ook echt vanuit alle hoeken scoren, ze heeft een heel goed schot. Daarnaast heeft ze hele goede techniek, ze is ook slim. Op bepaalde manieren waarop zij voor de goal komt of vanuit welke hoeken zij schiet... Ik weet nog heel goed een moment waarop zij wil schieten en elke verdediger uitstapt. Daardoor ontstaat een gat en ze schiet door de benen. Dat is iets, dat is een slimmigheid, dat is niet toeval dat ze dat doet. Dat vind ik mooie dingen om te zien."

Lees meer:
0 reacties