Kalma: "Je hoort ook wel verhalen dat het niet heel leuk is geweest"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma was afgelopen zomer niet van de partij op het EK in Engeland. De veelscorende spits werd niet geselecteerd door toenmalig bondscoach Mark Parsons.

"Ik heb gekeken. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel erg bezig ben met wat geweest is. Ik weet het allemaal niet heel goed meer", vertelt Kalma in Helden, de podcast over hoe ze het EK heeft gevolgd. "Dat is ook met mijn eigen wedstrijden zo. Ik kijk liever gewoon weer naar de volgende. De wedstrijd die het kortst geleden is, daar ben je nog wel mee bezig."

De aanvalster gaat verder: "Het was een bijzonder EK. Met corona, dat er meiden waren die corona hadden. Je hoort ook wel verhalen dat het niet heel leuk is geweest. Je kan niks. De focus lag niet alleen op het voetbal, maar ook op andere dingen. Ik denk dat dat niet heel leuk is. Ik heb gekeken op tv. Er zaten ook meiden bij die ik ken, dus voor hen heel jammer dat het toernooi geëindigd is tegen Frankrijk."

Kalma wijst bijvoorbeeld naar Daphne van Domselaar. "Voor Daphne was het bijvoorbeeld een heel mooi EK, waarop ze heeft laten zien wat ze kan. Voor haar was ik blij en trots dat zij zo heeft kunnen laten zien, aan de wereld eigenlijk, wat ze kan. Volgens mij is ze aardig opgevallen", sluit Kalma af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand