Kalma: "Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik het heb gedaan"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma begon haar carrière bij VV Oudehaske. De aanvalster uit Haskerhorne ging al op haar veertiende uit huis, om te gaan spelen voor CTO Amsterdam.

"Dat was een hele bijzondere tijd. Het kwam voorbij en ik dacht: 'wow, oké, Amsterdam, dat ga ik natuurlijk niet doen'", vertelt Kalma in Helden, de podcast. "Toen zeiden m'n ouders van 'ga maar gewoon een keer kijken'. Toen heb ik een training meegedaan en op een gegeven moment hoorde ik dat ik daar mocht komen voetballen. Toen dacht ik: 'oh shit, het was eigenlijk wel heel erg leuk en dit ziet er eigenlijk ook allemaal heel goed uit, dus waarom zou ik het niet doen?'"

En dus verhuisde de spits naar Amsterdam. "Ik dacht: 'ik zie wel hoe het gaat. Als ik binnen een paar weken weer terug wil, dan ga ik lekker weer terug'. Maar eigenlijk heb ik het daar sinds dag één super naar mijn zin gehad. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik het heb gedaan. Het heeft me echt heel erg geholpen", geeft Kalma aan.

In haar ontwikkeling als speelster, maar ook als persoon. "Als je vanaf je veertiende al op jezelf woont in Amsterdam. Ik had nog nooit in een tram gezeten, die hebben we ook niet in Haskerhorne", lacht ze. "Ik had al wel eens mijn eigen was gedaan, maar ook dat moet je dan allemaal zelf doen. Gelukkig kregen we wel goede begeleiding. Ik ben redelijk zelfstandig, dus dat ging allemaal wel goed."

In de weekenden ging Kalma naar huis. "Wij speelden op vrijdag. Dan kwamen mijn ouders kijken en dan reed ik altijd mee terug. Dan ging ik zondagavond weer terug naar Amsterdam.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand