Kalma helpt Jong Oranje in slotfase aan gelijkspel tegen Engeland

Fenna Kalma bij de OranjeLeeuwinnen
Fenna Kalma bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Jong Oranje heeft het trainingskamp in Spanje afgesloten met een gelijkspel tegen Engeland. Na de zege op Denemarken van afgelopen donderdag volgde maandag een 1-1 gelijkspel tegen de Lionesses.

In Marbella begon Jong Oranje goed en creëerde het ook enkele kansen. Halverwege de helft draaide dat beeld om: Engeland toonde de kwaliteit en via Hannah Silcock kwamen de Lionesses op voorsprong. Ook in de tweede helft waren de leeftijdsgenoten van Engeland de betere partij. Oranje kwam maar moeizaam tot kansen.

Aan de andere kant hield Daniëlle de Jong de jonge Leeuwinnen op de been. In de slotfase dacht Engeland de zege over de streep te kunnen trekken, maar niets bleek minder waar. Coach Stefan Hoogsteder bracht Lobke Loonen als extra spits en zij was gelijk van waarde. De ADO-spits, die debuteerde in Jong Oranje, kopte een voorzet door naar Fenna Kalma, die de 1-1 maakte.

Daarmee blijft Jong Oranje ook in het achtste duel van dit seizoen ongeslagen. In april staan de volgende interlands op het programma. Op 4 april spelen de Leeuwinnen uit tegen Noorwegen, vier dagen later komt België op bezoek. Het zijn de laatste wedstrijden van Hoogsteder als bondscoach. Hij wordt komend seizoen opgevolgd door Olivier Amelink.

Lees meer:
0 reacties