Kalma bescheiden: "Het wordt me makkelijk gemaakt door het team"

Fenna Kalma juicht na een goal tegen VV Alkmaar
Fenna Kalma juicht na een goal tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Voor Fenna Kalma is scoren de normaalste zaak van de wereld. De spits van FC Twente maakte in kalenderjaar 2022 in totaal 45 goals en werd daarmee topscorer van het jaar. Volgens de 23-jarige is een groot deel daarvan aan haar team te danken.

"Ik denk dat het me heel makkelijk gemaakt wordt door het team waarin ik speel", stelt Kalma in de Helden-podcast. "Ik vind scoren wel een kunst. Iedereen kan het, maar als spits moet je op de juiste plek staan. Wat mensen niet altijd zien, is dat bepaalde loopacties er voor zorgen dat je op een plek komt waar de bal kan vallen. Als je daar een oog voor hebt, is dat wel een bepaalde kunst wat je moet hebben als spits."

Volgens de spits is dat grotendeels intuïtie, maar kan het er wel ingeslepen worden. "Ik denk door het heel veel te doen, zowel bij wedstrijden als trainingen", aldus Kalma. "Bij FC Twente spelen we heel aanvallend, waardoor je op zoveel manieren voor de goal komt. Als je in zoveel situaties bent geweest, neem je dat allemaal mee. Het blijft ook wel een stukje intuïtie."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand