Kalma: "Als mensen iets willen roepen, dan roepen ze het lekker"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma scoorde er de afgelopen jaren op los in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ze merkt dat er een verwachtingspatroon rondom haar persoon is.

"Ik denk dat er altijd wel een verwachtingspatroon is geweest en is. Ik ben daar niet zo heel erg mee bezig", vertelt de spits in Helden, de podcast. Ze krijgt wel hulp om die verwachtingen en druk te managen. "Je spreekt met je teamgenoten of met speelsters bij het Nederlands elftal natuurlijk over dat soort dingen. Ik ben iemand die daar niet heel erg mee bezig is", geeft Kalma aan.

Ze gaat verder: "Als mensen iets willen roepen, dan roepen ze het lekker. Zodra het van iemand komt die dichtbij me staat, dan luister ik wel", aldus de aanvalster. Vivianne Miedema was onlangs open over het feit dat ze soms kampt met paniekaanvallen. "Ik wist dat niet, maar ik sta er niet van te kijken", reageert Kalma daarop.

"De druk waaronder bijvoorbeeld 'Viev' ook staat met het Nederlands elftal en haar grote club Arsenal, dat is veel groter dan de druk die ik tot nu toe heb gehad. Ik vind dat ook niet raar", aldus de spits. "Het is niet leuk dat het gebeurd, maar we moeten niet doen alsof dat dat raar is. Ik denk dat het voor een topsporter helemaal niet raar is, dat dat soort dingen gebeuren. Ik denk dat het ook juist goed is dat ze erover spreekt."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand