Kaagman: ''Everton kwam kijken bij een wedstrijd tegen FC Twente''

Inessa Kaagman in actie namens Brighton & Hove Albion
Inessa Kaagman in actie namens Brighton & Hove Albion Foto: © Pro Shots

Inessa Kaagman begon haar carrière bij KGB, stapte over naar Hollandia en maakte uiteindelijk de stap naar de Eredivisie.

In totaal speelde de middenveldster vijf seizoenen bij Ajax. "Ajax was vlak daarvoor begonnen met vrouwenvoetbal en wilde mij eigenlijk een jaar eerder al hebben voor het talententeam. Ik heb er toen voor gekozen om nog een jaar bij Hollandia te blijven waarbij ik wel eenmaal in de week in Amsterdam trainde", blikt ze terug in gesprek met XYTO Media.

Ze kwam gelijk in de A-selectie terecht bij Ajax. Van haar transfer naar Amsterdam heeft Kaagman nog altijd geen spijt. "Ik heb een geweldige tijd beleefd. Gelijk in mijn eerste jaar pakten we de beker. In het tweede jaar hadden we eigenlijk kampioen moeten worden, maar verspeelden wij een ruime voorsprong in drie weken tijd waarin we alles weggooiden."

"Uiteindelijk bleken de laatste twee jaar zeer succesvol en pakten we zowel in 2017 als 2018 de dubbel. Met ook nog de nodige Champions League wedstrijden erbij heb ik daar in vijf jaar echt een enorme ervaring op gedaan", geeft Kaagman aan. Uiteindelijk maakte ze de stap naar het buitenland.

"Ik speelde echt een lekker seizoen en ik weet dat in het voorjaar Everton kwam kijken bij een wedstrijd tegen FC Twente, en in die wedstrijd lukte best wel veel. Everton liet toen blijken dat ze mij erg graag wilden hebben en in mei zijn we toen naar Engeland gevlogen om eens te peilen hoe het daar was", vertelt ze. Kaagman maakte de transfer naar Everton en speelt inmiddels bij Brighton & Hove Albion.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand