Joran Pot wijst naar Twente: "Krijgen met meer afleiding te maken"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

FC Twente krijgt woensdagavond een nieuwe kans op de landstitel. De Tukkers gaan dan op bezoek bij Fortuna Sittard en bij een zege is het kampioenschap een feit.

FC Twente kon vorige week al kampioen worden, maar speelde toen gelijk tegen FC Utrecht. "We moeten geduldiger zijn tijdens de wedstrijd", zo is het oordeel van trainer Joran Pot. "We zien ruimte in het veld en daar vliegen we in. Dat is de drive die in dit team zit. We willen altijd scoren en Utrecht reageerde daar goed op en strafte ons af", blikt hij op de clubwebsite terug op dat duel.

Er zijn dit seizoen nog twee competitiewedstrijden te gaan. "We spelen in totaliteit een goed seizoen", oordeelt Pot. "Natuurlijk zijn er mindere wedstrijden, maar tegenstanders bereiden zich steeds beter voor. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen en daar moeten we mee omgaan."

"Utrecht deed er alles aan om te voorkomen dat we daar kampioen werden en dat is ze gelukt. We krijgen met meer afleiding te maken wanneer je bovenaan staat, dat proberen wij als trainers weg te nemen. We focussen ons op de zaken waar we invloed op hebben en dat is ons spel. Daar hebben we richting Fortuna Sittard extra aandacht aan besteed", aldus de trainer.

Het treffen tussen FC Twente en Fortuna Sittard begint woensdagavond om 18:45 uur. Het duel is live te zien op ESPN en via de website van de NOS.

Lees meer:
0 reacties