Joran Pot weet: "Het wordt spannender dan dat het hiervoor was"

Joran Pot baalt na de nederlaag van FC Twente
Joran Pot baalt na de nederlaag van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente ging zondag in De Grolsch Veste onderuit tegen Ajax. De Tukkers verloren met 3-0. Qua stand is er nog niks aan de hand voor de ploeg van trainer Joran Pot: er is nog altijd een voorsprong van zes punten op Ajax.

Of de nederlaag tegen de Amsterdammers iets doet met het vertrouwen? "Dat gaan we zien. Maar volgens mij is dat nergens voor nodig. Als je kijkt naar het veldspel, zeker in de eerste fase van de wedstrijd, zijn we dominant. We weten ook dat we zelfs tegen Ajax dominant kunnen spelen. Volgens mij is dat nergens voor nodig", zegt Pot bij ESPN.

FC Twente kreeg een lesje effectiviteit van Ajax. "Het lag aan de doortastendheid. Als je kijkt naar de eerste fase, waarin wij echt wel mogelijkheden en een paar kansen hebben gehad, dan moet je doortastend zijn. Renate (Jansen, red.) kwam aan de zijkant door, volgens mij kan ze doordribbelen en dan pas schieten. Nu schiet ze te vroeg, waardoor het niet echt een gigantische kans wordt. Dat soort momenten, die vertalen wij niet om naar een doelpunt. Zij komen één keer door en hij zit erin."

"Bij de andere goal zijn wij gewoon niet aan het opletten bij de rebound", oordeelt Pot. "Ze staat volledig vrij. Die twee verschillen, wij niet en zij wel, dat maakt het verschil." De FC Twente-trainer snapt dat iedereen wil dat het spannend blijft in de laatste fase van het seizoen: "Het wordt ook weer door vandaag (zondag, red.), zo simpel is het ook. Het wordt spannender dan het hiervoor was. We gaan zien hoe wij ermee omgaan."

Volgende week staat de koploper tegenover PSV. "Een mooie uitdaging. Wij gaan er alles aan doen om ons goed voor te bereiden. Wat ik ga doen? We mogen balen van deze wedstrijd, maar we moeten wel vooruit kijken. We hebben niet voor niets zo'n voorsprong opgebouwd, waar we ook vertrouwen uit kunnen halen."

Lees meer:
0 reacties