Joran Pot vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij PEC Zwolle

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

Aan het einde van het seizoen stopt Joran Pot als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Na drie seizoen als hoofdtrainer heeft Pot besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Mede dankzij Pot heeft het vrouwenvoetbal in Zwolle een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Dit meldt PEC Zwolle op de officiële website. Pot debuteerde in 2010 als speler van FC Zwolle en werd in 2012 kampioen van de Jupiler League. Na zijn voetbalcarrière startte Pot al snel als trainer. In 2015 werd Pot assistent-trainer bij PEC Zwolle. Dit combineerde de Heinoër met het trainerschap van diverse meidenteams.

Na een periode interim-trainer te zijn geweest werd Pot weer assistent-trainer en haalde hij in 2019 onder coach Wim van der Wal met de Blauwvingers de bekerfinale. Na dat seizoen nam Pot het stokje van Van der Wal over en stond hij voor het eerst als hoofdtrainer voor de groep. Met veelal eigen opgeleide jeugd speelt PEC Zwolle Vrouwen sindsdien fris en aanvallend voetbal en liet het zien mee te kunnen met de top van de ranglijst.

"Voor mij is het na ruim zeven jaar tijd voor een vervolgstap in een nieuwe omgeving", aldus Joran Pot. "Bij PEC Zwolle Vrouwen heb ik jaren geleden mijn eerste stappen gezet als assistent-trainer en ben ik doorgegroeid naar hoofdtrainer. Het komende half jaar gaan we er alles aan doen om er een goede tweede seizoenshelft van te maken. Tot slot wens ik de club en het team alvast alle succes toe voor de toekomst."

Lees meer:
0 reacties