Joran Pot oordeelt: "Die rode kaart verandert de hele wedstrijd"

FC Twente-trainer Joran Pot spreekt zijn ploeg toe
FC Twente-trainer Joran Pot spreekt zijn ploeg toe Foto: © Orange Pictures

FC Twente ging zondag op bezoek bij Fortuna Sittard onderuit. De Tukkers, die een groot deel van de wedstrijd met tien speelsters speelden na een rode kaart voor Caitlin Dijkstra, verloren met 2-1.

"We beginnen heel goed. We hebben het overwicht, we hebben de bal, we creëren de kansen. Voor de rode kaart kregen we drie, vier kansen. Die rode kaart verandert de hele wedstrijd. Uiteindelijk in ons nadeel", analyseerde trainer Joran Pot bij ESPN. "Het is heel makkelijk, er was echt licht contact en zij gaat slim liggen", zegt hij over de eerste penalty.

"Ik heb één grote vraag: is het er wel binnen? Dat doet er uiteindelijk niet toe, want Daphne pakt die bal. Daardoor waren we nog in de wedstrijd", zag Pot. "Ik vond ons zeker niet de mindere. Fortuna ging geen druk zetten, liet ons het spel maken. Wij deden nog steeds mee en dat was in de tweede helft ook nog zo", zegt hij over het feit dat zijn ploeg met een speelster minder speelde.

De trainer gaat verder: "We hebben nog momenten gehad waarin we net niet helemaal lekker elkaar aanspelen, maar dat hadden ook gewoon kansen kunnen worden. Ik vond zeker dat we de hele wedstrijd mee hebben gedaan. Uiteindelijk breekt het je op, in de zin van dat het veel energie kost. Ik ben wel trots op de manier waarop we ons gepresenteerd hebben. Met tien man tegen elf, tegen de nummer drie, die in mijn beleving niet superveel grote kansen heeft gecreëerd."

Fortuna Sittard kreeg in de tweede helft nog een penalty. "Ik denk hier ook dat 'ie redelijk makkelijk gegeven is. Als er contact is, dan heeft de scheidsrechter een dingetje om op te staan. Dan maakt hij de keuze. Ik vind 'm wel weer redelijk makkelijk. Maar wij moeten gewoon de man voor ons houden", oordeelde Pot, die zag dat zijn ploeg na de 1-1 vol ging jagen.

"Uiteindelijk moet je soms ook een punt koesteren. De drive is fantastisch, ze geven gas, willen winnen, willen scoren. Soms, in mijn beleving, is het slimmer om het even iets rustiger aan te doen. Uiteindelijk maken zij nog een goal, helaas...", baalde hij na afloop.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand