Joran Pot maant tot kalmte: "Het zal mij een zorg zijn waar"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

Vorige week liet FC Twente bij FC Utrecht de eerste kans op de landstitel liggen. Joran Pot heeft genoeg vertrouwen dat het tegen Fortuna Sittard of desnoods tegen Telstar wél goed gaat komen. "We krijgen nog een paar kansen."

"Het zal mij een zorg zijn waar we kampioen worden", geeft Pot eerlijk toe in Voetbal International. "In het stadion was natuurlijk wel mooi geweest, maar we spelen geregeld niet in een stadion, ook bij ons thuis." De hoofdtrainer van de Tukkers denkt niet dat zijn ploeg vorige week té nerveus was. "Nee, dat vind ik te makkelijk. We kwamen er gewoon niet doorheen tegen een goed georganiseerd Utrecht."

Vorig seizoen verloor FC Twente het kampioenschap uiteindelijk op de laatste speelronde, een scenario dat Pot nu hoopt te vermijden. "Vorig jaar hadden we het moeten doen, maar hebben we het zelf verprutst. Dit moet nu een bevestiging worden", aldus de oefenmeester. "Vorig jaar hebben wij zes punten laten liggen, normaal ben je dan kampioen. Het zegt ook iets over Ajax. We waren allebei goed."

Lees meer:
0 reacties