Joran Pot houdt vertrouwen: "Ervan overtuigd dat we het gaan behalen"

Een teleurgestelde Joran Pot
Een teleurgestelde Joran Pot Foto: © Pro Shots

FC Twente wist woensdagavond ook kans twee op de landstitel niet te verzilveren. De Tukkers gingen op bezoek bij Fortuna Sittard onderuit. In Limburg werd het 2-0.

FC Twente begon wel goed aan het duel, zo zag coach Joran Pot. "We creëren in de openingsfase direct een aantal goede kansen en daar springen we niet goed mee om", zegt hij op de clubwebsite. "Naarmate de wedstrijd vorderde zakten we weg en daar hebben we het in de rust ook met elkaar over gehad. We werden ongeduldig en lopen dan achter de bal aan."

De trainer gaat verder: "In de tweede helft was er niet zo veel aan de hand. Hadden we de controle, maar krijgt Fortuna een kans die er gelijk in zit. Vanaf dat moment krijgen we het heel moeilijk en in de laatste tien minuten krijg je nog wel goede kansen, maar het was minder dan voor rust. Of het te maken heeft de druk? Dat zou raar zijn. Dan begin je niet zo goed aan de wedstrijd als wij deden", denkt Pot.

Volgende week, op zaterdag 11 mei, krijgt FC Twente de derde en laatste kans op het kampioenschap. Op de laatste speeldag speelt de ploeg uit Enschede in De Grolsch Veste tegen Telstar. "We hebben alles in eigen hand", weet Pot. "We moeten wel beseffen dat we tegen Fortuna speelden, dat een goed team heeft en dan kun je verliezen. Dat wil je niet, maar met de kwaliteiten die zij hebben kan dat. Volgende week spelen we thuis en dan kunnen we er nog een keer vol voor gaan om het te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan behalen."

Lees meer:
0 reacties