Joran Pot geniet: "Als je het mag uittekenen, is dit wat je wil"

Joran Pot met de schaal
Joran Pot met de schaal Foto: © Pro Shots

Joran Pot had een 'beetje' spanning voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Twente en Telstar. Vlak na de aftrap in De Grolsch Veste was dat echter alweer voorbij, zo zegt de trainer van de kersverse kampioen bij ESPN.

"Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik meteen dacht dat we ze gingen pakken toen ze vanaf het begin achteruit gingen staan in een 5-4-1-systeem. Ik ben blij dat wij vastigheid hebben getoond en niks hebben weggegeven. Dan weten we dat we gewoon gaan scoren", vertelt Pot.

De coach had gehoopt dat 'zijn' FC Twente de titel al tegen FC Utrecht of Fortuna Sittard binnen had gehaald. Toch is hij blij met de veerkracht van zijn ploeg: "Dat we het bij een teleurstelling even moeilijk krijgen hoort erbij, maar we hebben ons ook heel vaak gerevancheerd. We hebben met z'n allen iedere dag keihard geknokt om beter te worden. Met een dikverdiend kampioenschap als resultaat."

"Mooier dan dit kan niet", zegt een glunderende Pot in De Grolsch Veste. "Het was prettig geweest als we het eerder hadden afgemaakt, maar als je het mag uittekenen, is dit wat je wil. Met de supporters, familie en vrienden in De Grolsch Veste. Het moest zo zijn."

Lees meer:
0 reacties