Joran Pot geeft toe: "Het spookte heel even door mijn hoofd..."

Joran Pot is kampioen met FC Twente
Joran Pot is kampioen met FC Twente Foto: © Pro Shots

Joran Pot legde zaterdag beslag op zijn eerste landstitel met FC Twente. De Tukkers zegevierden in De Grolsch Veste tegen Telstar en dus bleef een scenario zoals vorig seizoen bespaard.

"Ik heb deze week wel één of twee keer aan vorig jaar gedacht. Het spookte heel even door mijn hoofd: we gaan het potverdorie niet weer weggeven, dat gaan we niet doen", geeft Pot toe tegenover Tubantia. Dat gebeurde niet: FC Twente deed wat het moest doen en werd voor de negende keer kampioen. 

"Hoe ik dit seizoen zou samenvatten? Als een seizoen met twee gezichten. We hebben een fantastische eerste seizoenshelft gespeeld", zegt de coach, doelend op de ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden. Daarna werd het volgens Pot wisselvallig bij zijn ploeg. "Bovenaan staan is toch een stuk lastiger dan dat je kunt jagen. Voor je gevoel kun je het ook beter andersom hebben.'

"Dan leef je in een roes ergens naar toe. Nu moet je moet je constant blijven pieken. En het is natuurlijk niet zo raar dat je in een competitie met 22 wedstrijden af en toe een teleurstelling tegenkomt", aldus Pot.

Lees meer:
0 reacties