Jonker ziet belangrijk punt: "Overleg veel met mijn aanvoerders"

De Nederlandse mannen zijn momenteel actief op het EK in Duitsland. Op zo'n toernooi is teamverband heel belangrijk op het toernooi. Dat ligt volgens Andries Jonker breder dan alleen de spelers: ook de staf speelt een belangrijke rol.

"Ik had 34 stafleden mee, met 26 speelsters", vertelt Jonker in FCA EK-DAILY over het afgelopen WK. "Die stafleden kunnen ook geen kant op. Je moet managen dat die stafleden met elkaar door een deur kunnen, met die speelsters door een deur kunnen, die speelsters met elkaar en die speelsters met de staf."

In 2014 was Jonker met het Nederlands mannenelftal van de partij op het WK in Brazilië. "Daar had je 51 stafleden, plus 23 spelers. Natuurlijk moet je dat managen. Al die mensen zitten wekenlang minimaal drie keer per dag aan tafel met elkaar. Veel meer dan met hun partner. Je kan geen kant op. Wat de truc is? De tijd doet z'n werk wel. Ik merk wel dat ik veel overleg met mijn aanvoerders."

"Die geven dan wel aan: 'trainer, we moeten eruit kunnen, een koffietje doen. En af en toe moeten we ruimte hebben'. Dus ik heb steeds elke drie, vier dagen geprobeerd om het trainingspak uit te doen, spijkerbroek aan, ga maar een koffietje doen. Ga er even uit, ga met wie je wil. Alleen mogen ze dan niet, maar wel met twee of drie. Dat is even afmelden en aanmelden, maar dan hebben ze de middag vrij", vertelt de bondscoach over zijn werkwijze.

Lees meer:
0 reacties