Jonker wil niks weten van woorden van Cousiño Arias: "Doe niet mee"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen kwamen vrijdagavond allesbehalve sterk voor de dag tegen Italië. De equipe van Andries Jonker verloor met 2-0 en na afloop kreeg de bondscoach de vraag of het spel van zijn ploeg 'slecht, heel slecht of verschrikkelijk slecht' was.

"Daar doe ik nooit zo aan mee, aan dat soort termen", reageert Jonker op die vraag van ESPN. "Ik vind dat mijn speelsters dat absoluut niet verdienen. Ze geven alles. En als het dan niet lukt, op de momenten dat het moet, dan vind ik het niet dat het mijn taak is om dat soort termen te hanteren. We maken binnen twee minuten een fout."

Hij gaat verder: "Juist tegen dit soort landen, in dit soort wedstrijden, moet je dat niet doen. Daarna spelen we een redelijke eerste helft, met 65% balbezit, waarbij we, de grootste moeite hebben om een kans te creëren, maar wel veel controle over de wedstrijd hebben. Moet ik dan nu zeggen dat het verschrikkelijk slecht was? Dat vind ik niet."

Anderen mogen dat volgens de bondscoach wel zeggen. "Maar ik vind het mijn taak als coach om vooral te kijken wat we wel goed doen. Dan speel je in de eerste helft vrij verzorgd positiespel, veel controle. Maar veel te weinig dreiging vooruit." Presentatrice Fresia Cousiño Arias countert: "Maar als het slecht is, mag je gewoon benoemen dat het slecht is?"

Jonker reageert: "Ja, maar dat mag jij vinden, dat hoef ik toch niet te vinden? Ik kijk naar een team dat voor het eerst samenspeelt, in een andere samenstelling. En dat tegen een lastige tegenstander speelt. En dat dan in de eerste helft, in de allereerste minuten, in de fout gaan. Wat gaan ze dan daarna doen? Als ik het beperk tot de eerste helft, ben ik daar niet ontevreden over. Dan doe ik niet mee met termen als 'slecht, heel slecht of verschrikkelijk slecht'", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties