Jonker wijst naar 'onsportieve' Jansen-goal: "Het was bijdehand"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Renate Jansen schoot de OranjeLeeuwinnen dinsdag naar de zege op Engeland. De aanvoerster van FC Twente maakte eerder al geen vrienden in Spanje, nadat ze op 'onsportieve' wijze scoorde tegen Levante, in de voorronde van de UEFA Women's Champions League.

In de wedstrijd speelde Levante de bal uit na een blessure bij FC Twente. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente de bal terug te geven aan Levante. De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen de bal onderscherpte en scoorde. Levante diende vervolgens een klacht in bij de UEFA.

Jansen en de club uit Enschede hielden sindsdien hun mond over het moment. Andries Jonker aanschouwde de goal vanaf de tribunes en nam de 32-jarige aanvalster deze week even apart. "Om te vragen hoe ze dat had beleefd en hoe ze ermee omging, verder niet", zegt de bondscoach van Oranje tegenover het AD.

Zelf vond Jonker het een 'uiterst merkwaardig moment van beide kanten', zo geeft hij aan. "Het leek apathisch van Levante, die niets met de bal deden. Van Renate was het bijdehand. Het was – en is nog steeds – moeilijk om daar een mening over te hebben. Levante moet opletten en als ze dat niet doen, moet je de bal erin schieten. Uiteindelijk speel je om de knikkers en begrijp ik het wel", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties