Jonker wijst: "In het hol van de Spaanse leeuw, maximale uitdaging"

Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Het is vrijdagavond do or die voor de OranjeLeeuwinnen tegen Spanje. De equipe van bondscoach Andries Jonker zorgde in de afgelopen wedstrijden soms pas laat voor de beslissing, maar Jonker hoopt dat het tegen Spanje anders loopt.

"Dat kun je je tegen Spanje niet veroorloven, tegen geen enkel land. Je moet volle bak starten in de best mogelijke samenstelling. Ergens op speculeren kan niet op dit niveau. Dan ben je te laat. Doe je dat niet, dan sta je bij de rust misschien met 3-0 achter en houdt alles op", maakt hij duidelijk bij de NOS.

Op het afgelopen WK werden de Leeuwinnen in de kwartfinale uitgeschakeld door Spanje. "Verdiend verloren. Spanje was het betere team, zeker het eerste uur. Maar uiteindelijk hadden we het in eigen hand, hadden we Spanje liggen, waren er de kansen, maar hebben we het niet afgemaakt", is de analyse van Jonker.

Die nederlaag hakte erin: "Pijnlijk, dat is lang zo geweest", erkent de bondscoach. "Maar we worden nu gedwongen de knop om te zetten. Je speelt in het hol van de Spaanse leeuw. De uitdaging is maximaal", weet hij. De wedstrijd tussen Spanje en Oranje begint vrijdagavond om 21:00 uur.

Lees meer:
0 reacties