Jonker vol lof: "Hoop dat we haar het droomafscheid kunnen bezorgen"

Andries Jonker met Lieke Martens
Andries Jonker met Lieke Martens Foto: © Orange Pictures

Lieke Martens speelt vrijdagavond haar laatste thuiswedstrijd als OranjeLeeuwin. Bondscoach Andries Jonker hoopt 'van harte' dat hij, samen met zijn speelsters en het publiek, Martens een droomafscheid kan bezorgen.

Martens deelde hem onlangs mee te stoppen bij Oranje, maar Jonker vroeg of ze de Leeuwinnen nog voor twee interlands wilde helpen. "Ze heeft meteen aangegeven: 'Ook deze twee interlands moeten we gaan spelen om te winnen. En je moet datgene doen wat goed is voor het team. Dat kan met of zonder mij zijn, je kan me wisselen, je kan me erin brengen. Maar ga alsjeblieft met mij om zoals je altijd hebt gedaan.'"

"Met Lieke is niks bijzonders aan de hand. Die is fit binnen gekomen, heeft elke dag goed getraind. Ze wil de wedstrijden winnen. Dat is wat zij wil. Verder laat ze het over zich heen komen. Het heeft weinig impact op wat we deze week hebben gedaan", merkt de bondscoach op. Vrijdagavond speelt Martens voor de laatste keer in Nederland in een Oranje-shirt. "Ik hoop van harte dat we haar een droomafscheid kunnen bezorgen. Dat we winnen, dat we goed spelen, dat ze scoort, dat ik haar kan wisselen op het beste moment. Dat is de droom. Waar het mee begint, is dat we willen winnen. Daarna komt de droom."

Jonker is vol lof over de 31-jarige aanvalster, die in 2017 het EK won en in 2019 zilver op het WK. "Hoe ik Lieke zou omschrijven? Zeer ambitieus. Van de buitencategorie. Fluwelen voetjes. Bijzondere vrouw. We gaan haar missen. In alle opzichten. Ze is een hele grote speelster, die zich binnen de groep volkomen aanpast en zich volkomen normaal gedraagt. Ze vertoont geen enkele vedetteneiging."

"Het is iemand die ongelooflijk hard werkt, vanuit die ambitie. Daarnaast voor de liefhebber een genoegen om naar te kijken. Daar zie je op trainingen meer van dan in wedstrijden, dat is bij bijna alle voetballers. Maar deze vrouw kan echt heel goed voetballen. Ze is heel belangrijk geweest. Het is nog steeds een speelster die toevoegt, die het verschil kan maken of anderen het verschil kan laten maken", klinkt het uit de mond van de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties