Jonker verricht aftrap 'Coaches on Tour': "Daarom doe ik graag mee"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

Andries Jonker verrichte eerder deze week in Amsterdam de aftrap van een speciaal toernooi voor G-voetballers: Coaches on Tour. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen noemt het een 'belangrijk moment'.

"Een belangrijk moment voor al die mensen die hier gaan voetballen, gehandicapte voetballers. In mijn ervaring spelen die minstens zo graag voetbal als gezonde voetballers", zegt Jonker bij de NOS. "Daarmee doe je de mensen een geweldig plezier. Daarom doe ik graag mee aan zoiets."

"Ik heb vijf jaar in het onderwijs gewerkt als gymnastiekleraar en een groot deel daarvan in het speciaal onderwijs, met kinderen die helaas niet gezond waren in wat voor opzicht dan ook", vervolgt de bondscoach van Oranje. "Dan leer je het geweldig waarderen dat je zelf gezond bent en blij te zijn voor alles en iedereen om je heen die ook gezond is."

"Dit is voor heel veel van deze mensen een enorme vreugde-uiting, waar ze ontzettend blij van worden, dat ze gaan voetballen", merkt Jonker. "Het gaat niet zozeer om het resultaat of om de winst, maar gewoon kunnen voetballen met andere mensen, waar dan ook iets mee is. Dat vinden ze geweldig. Het is fijn om de mensen veel plezier te kunnen bieden."

Lees meer:
0 reacties