Jonker treurt: "Ik heb nog nooit verloren op mijn verjaardag"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Andries Jonker baalt flink van de nederlaag van de OranjeLeeuwinnen tegen België. De bondscoach had de verliespartij niet zien aankomen, zo geeft hij aan.

"Het is ongelooflijk teleurstellend. Hiervoor zijn we niet gekomen. Ik heb nog nooit verloren op mijn verjaardag", zegt Jonker, die vrijdag 61 jaar werd, tegenover NU.nl. Vooral in de eerste helft had Oranje het moeilijk met het goed verdedigende België. "We wisten dat ze achterin een muur gingen zetten. Dan weet je dat je gebaat bent bij een snelle goal. Die kwam er niet. Dan moeten we ze kapot spelen, maar het tempo in de eerste helft was te laag."

Na een uur spelen viel alsnog de 0-1, via Jill Roord. "Dat was geen verrassing. De 1-1 wel. We hadden ons beter moeten herpakken", oordeelt de bondscoach. "Dat duurde me te lang. Dus toen heb ik wissels doorgevoerd om te proberen voor de overwinning te gaan. Zonder overdreven risico's te nemen om te verliezen. Ik was ervan overtuigd dat dat zou lukken."

In de blessuretijd maakte België de 2-1, waardoor Oranje slecht begonnen is aan de Nations League. "De Nations League is niet verloren, maar we hebben onszelf hiermee niet geholpen", maakt Jonker duidelijk.

Lees meer:
0 reacties