Jonker treurt: "Elke keer, vooral voor die meiden zelf, een drama"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © NESimages

De OranjeLeeuwinnen moeten het voorlopig zonder Jill Roord doen. De aanvallende middenveldster heeft in een wedstrijd van haar club Manchester City een zware knieblessure opgelopen. Een drama, zo noemt Andries Jonker dat.

"Het is het vervelendste aspect van bondscoach zijn, dat je bij elke speelronde in nationale competities of op internationaal niveau eigenlijk vooral bezig bent met 'komen ze allemaal van het veld? lopen ze niks op?'. Bij elke blessurebehandeling denk je: het zal toch niet", zegt de bondscoach bij de NOS.

"Dit is de vierde speelster die we in mijn periode kwijtraken met gescheurde kruisbanden", doelt Jonker op Kayleigh van Dooren, Vivianne Miedema en Aniek Nouwen, die eerder al zwaargeblesseerd raakten aan de knie. "Elke keer, vooral voor die meiden zelf, een drama. Er zijn nog ergere dingen in het leven, maar voor een sportvrouw is het verschrikkelijk."

"Het is heel vervelend voor die meiden, hun club en voor ons", aldus de bondscoach, die zegt dat er wordt nagedacht over hoe de blessures voorkomen kunnen worden. Zo wijst Jonker naar de belastbaarheid van speelsters en de volle speelkalender. "Je moet je afvragen of je daarmee door moet gaan. Daar gaan we binnenkort wat over zeggen."

Lees meer:
0 reacties