Jonker sprak Spitse aan op uitspraken: "Ze heeft goede bedoelingen"

Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Bondscoach Andries Jonker sprak dinsdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Noorwegen zijn groep toe op het veld. Wat opviel was dat hij captain Sherida Spitse ook nog even apart nam. De bondscoach sprak haar aan over haar uitspraken in de media.

Spitse reageerde de dagen na de nederlaag tegen Italië fel op kritische vragen vanuit de media. "Natuurlijk is het jullie (de media, red.) job om in die zin negatief te zijn en kritisch naar ons te kijken. Dat mag ook, dat hoort er ook bij. Maar ik denk dat we soms wel een beetje doorslaan in Nederland", zei ze onder meer. "Jullie (de media, red.) vinden het ook mooi als wij positieve resultaten behalen. Het helpt soms niet om zo negatief te zijn over ons elftal."

Jonker sprak haar dus na de 1-0 zege daarop aan. "Ik heb even met haar gesproken over haar optreden bij de media", zegt hij bij ESPN. "Ik denk dat Sherida in al haar uitspraken in de kern heel goede bedoelingen heeft. Ten behoeve van het vrouwenvoetbal, ten behoeve van de Eredivisie, ten behoeve van het Nederlands vrouwenteam. Allemaal echt heel goed bedoeld."

"Maar nu moest het even alleen over de wedstrijd gaan. Een andere keer gaan we weer over al die andere dingen praten, die zij heel graag beter wil zien en waarin ze in de kern nog gelijk heeft ook", aldus Jonker.

Eerder spraken oud-internationals Mandy van den Berg en Leonne Stentler zich ook al uit over de uitspraken van Spitse:

Mandy van den Berg
Van den Berg over Oranje-uitspraken: "Met verbazing naar gekeken" Lees ook
Lees meer:
0 reacties