Jonker schrikt niet van Oranje: "Dit is waar we doorheen moeten"

Andries Jonker langs de lijn in Italië
Andries Jonker langs de lijn in Italië Foto: © BSR Agency

Andries Jonker is niet geschrokken van de pijnlijke nederlaag van Oranje op bezoek bij Italië. Wel baalde de bondscoach van de verliespartij, zo gaf hij na afloop aan bij de NOS.

"Ik ben niet geschrokken, dit is waar we doorheen moeten. Je ziet de intentie om te voetballen, zoals ik had verwacht. We hadden 65 procent balbezit, maar daar gaat het niet om. Je moet kansen creëren en scoren, daarin was Italië effectiever. Het was een klassieke Italië - Nederland: wij de bal, zij de punten", is het oordeel van Jonker.

De coach vindt het niet gek dat het moeizaam loopt bij de Leeuwinnen. "Dit zijn andere spelers. Tot aan de zestien meter gaat het best aardig en dan moet dan iets gebeuren. Als Esmee Brugts door drie man bespeeld wordt, ligt de ruimte aan de andere kant. Via Daniëlle van de Donk kregen we een kans, maar dat is te weinig."

Hij gaat verder: "Het gaat erom of we samen in staat zijn om kansen te creëren, of is iemand individueel daartoe in staat? Daar moeten we aan werken. Ik ben wel tevreden dat we dit Italië onder controle kunnen hebben, maar als je in de eerste minuut een fout maakt, koop je daar niets voor", aldus Jonker.

De Leeuwinnen krijgen veel kritiek, maar daar wil hij niks van weten. "Dat is emotie van supporters, ook in de studio. Iedereen wil graag dat het goed gaat, maar zo makkelijk is het niet. De spelers moeten stappen maken en het gaat om nauwkeurigheid. Degenen die daarvoor zorgen, zijn er niet. Dan moeten anderen het gaan doen. Daarom zei ik al: het gaat er anders uitzien. Tegen Noorwegen is het nieuwe ronde, nieuwe kansen", doelt de bondscoach op het duel van komende dinsdag.

Lees meer:
0 reacties