Jonker over Oranje-blessures: "Moet daar zelf ook wat over zeggen"

Vivianne Miedema en Victoria Pelova op de training van Oranje
Vivianne Miedema en Victoria Pelova op de training van Oranje Foto: © BSR Agency

Het is nog onzeker of de OranjeLeeuwinnen vrijdag tegen Schotland kunnen beschikken over Wieke Kaptein, Victoria Pelova en Vivianne Miedema. Laatstgenoemde heeft woensdag en donderdag wel meegetraind met Oranje.

"En dat ging goed", vertelde bondscoach Andries Jonker donderdag tijdens een persconferentie. "Maar, zeker in deze fase van de revalidatie van zo'n zware blessure, moet de dokter zeggen of ze wel of geen reactie heeft. Ze moet daar zelf ook wat over zeggen. Dan moeten we beslissen of ze morgen (vrijdag, red.) bij de groep kan zijn of niet", aldus Jonker.

Pelova is ziek geweest. "Zoals wel meer mensen in het najaar in Nederland af en toe ziek worden. Ze heeft vandaag (donderdag, red.) meegetraind. Dat ging redelijk goed. We bekijken of ze morgen inzetbaar is, dat moet de dokter in de loop van de avond beslissen."

Kaptein viel eerder deze week geblesseerd uit op de training. Ondanks klachten aan de schouder bleef ze wel bij de selectie. De middenveldster van FC Twente heeft nog altijd pijn, zo vertelt de bondscoach. "Ze heeft goed meegetraind. De mensen die hebben gejudood of gehonkbald, die herkennen dat wel, die pijn aan de schouder. Vervelend", zegt de bondscoach. "Het is de vraag of je daarmee kunt spelen of niet. Het doet zeer. Maar, ook daar moet de dokter een beslissing nemen."

Janssen meldde zich eerder deze week niet bij Oranje, nadat ze een blessure op liep bij haar club VfL Wolfsburg. Vrijdag zal de verdedigster wel in Nijmegen zijn, waar de Leeuwinnen het duel met Schotland spelen. Daar zal Janssen worden bekeken door de medische staf, om te bepalen of ze later nog in actie kan komen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
wo
1/05
Excelsior Rotterdam W
18:45
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 20 27 38
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 PEC Zwolle V 20 -1 28
6 ADO Den Haag V 19 8 26
7 Utrecht W 19 -10 26
Bekijk de hele stand