Jonker over opvolging Martens: "Of Esmee Brugts zo'n idee is?"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens stopt na het tweeluik als OranjeLeeuwin. Of bondscoach Andries Jonker zich zorgen maakt over de kwaliteit en de breedte van de selectie, als de 31-jarige aanvalster straks niet meer van de partij is?

"Het gaat echt om een gouden generatie", benadrukt Jonker bij de NOS. "We hebben met Sari van Veenendaal een fantastische keeper gehad. Die hebben we kunnen vervangen door de volgende fantastische keeper, Daphne van Domselaar. We hebben met Stefanie van der Gragt een fantastische verdediger gehad, die geruisloos is opgevolgd door Caitlin Dijkstra."

"Zo zullen we voor Lieke ook een oplossing moeten vinden. Ik heb daar wel ideeën over", geeft de bondscoach aan. "Maar die ga ik nog niet naar buiten brengen. Of Esmee Brugts zo'n idee is? Dat is natuurlijk wel iemand van een generatie die op moet gaan staan. We hebben met Daphne (van Domselaar, red.), met Esmee en Wieke Kaptein drie exponenten van een nieuwe generatie, die zich kan ontwikkelen tot een nieuwe gouden generatie en die op clubniveau op een heel hoog niveau spelen", merkt Jonker op.

De bondscoach koos eerder voor een 5-3-2-systeem omdat er veel goede vleugelaanvallers waren. Is dit het moment om weer terug te gaan naar 4-3-3. "Het speelt wel door het hoofd. Is dat zo? Is het nu op? Met het ontbreken van Jill Roord, Vivianne Miedema. Lieke is er nu nog wel bij. Dus we gaan deze week uitvogelen wat het beste is. We hebben heel goed gekeken naar Finland. Dat is ook een argument om te kiezen voor een systeem. Wij kunnen twee systemen spelen. Maar een belangrijke afweging is dan hoe we de tegenstander ontmantelen op de best mogelijke manier", aldus de Amsterdammer.

Lees meer:
0 reacties