Jonker over ontbreken tweetal: "Geen voorbarige conclusies trekken"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen werkten donderdag de laatste training af voor het treffen met Spanje. Vivianne Miedema en Victoria Pelova bleven in Sevilla aan de kant, al hoeven fans zich niet direct zorgen te maken.

"Het wil niet zeggen dat ze morgen niet inzetbaar zijn", geeft bondscoach Andries Jonker aan bij de NOS. "Die regel hanteer ik niet. Zeggen dat je de dag voor de wedstrijd moet trainen, anders kun je niet spelen, dat kunnen wij ons niet veroorloven. Geen voorbarige conclusies trekken, ik weet het namelijk zelf ook niet."

Hij vervolgt: "We gaan het morgen zien. Er zijn ook speelsters eerder gestopt tijdens de training. Daar moet je ook geen consequenties aan verbinden. Zo gaat het de hele week al. Sommigen hebben weinig getraind, sommigen alles. Alles draait erom dat iedereen morgen (vrijdag, red.) topfit is", benadrukt Jonker.

Het belang van het duel met Spanje is duidelijk. "Dit is een allesbeslissende wedstrijd met als regel: twee keer vijfenveertig minuten, eventueel verlenging en wie weet penalty's. Dan ga je kijken wie hoe lang kan spelen. Wat verwacht je van wie? Dat is een puzzel. Ik moet elke keer overleggen met de dokter", zegt de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties