Jonker over captain: "Ik snap wel dat Spitse geïrriteerd reageert"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Andries Jonker snapt wel dat Sherida Spitse na afloop van de 2-0 nederlaag tegen Italië geïrriteerd was. De captain wilde er niet aan dat Oranje nu een subtopper is of dat er wat 'groters' aan de hand is bij de Leeuwinnen.

Sherida Spitse op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse fel na nederlaag: "Er is niks groters aan de hand" Lees ook

"Ik snap wel dat ze geïrriteerd reageert, want er is helemaal niets aan de hand", zegt Jonker bij het AD. "Wij kijken naar de feiten. We zijn op Spanje en Duitsland gestuit - de wereldkampioen en een topland - op een moment dat wij er niet klaar voor waren en niet fit waren. Daardoor verliezen we twee keer terecht. Nu missen we een half elftal en, hoewel we nog steeds een goed elftal hebben, ontbreken er de nodige dingen."

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse duidelijk: "Oranje een subtopper? Nee, nee, nee" Lees ook

De bondscoach vond zijn ploeg 'slordig' en zag zijn ploeg 'veel verkeerde keuzes' maken. "Daardoor creëerden we echt veel te weinig kansen", is zijn oordeel. Oranje werd nauwelijks gevaarlijk in Cosenza. "Het was een klassieke Italië - Nederland: volgens de statistieken hadden wij 65 procent balbezit, maar zij twee goals en drie punten. 65 procent balbezit, daar koop je echt helemaal niks voor als je geen kansen creëert", klinkt het.

Jonker trekt de vergelijking met het begin van de Nations League. Oranje verloor de eerste wedstrijd tegen België, maar plaatste zich uiteindelijk wel voor de Final Four. "Tegen België was een nog grotere domper omdat we toen bijna compleet waren. Daarna herstelden we onszelf thuis tegen Engeland, nu hopelijk thuis tegen Noorwegen."

Lees meer:
0 reacties