Jonker niet gevraagd als assistent Van Gaal: "Ik was niet verbaasd"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Andries Jonker werkte in het verleden meerdere keren samen met Louis van Gaal. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen heeft vanaf moment een een goede band met de voormalig bondscoach van het Nederlands mannenelftal.

"We hebben wederzijds respect en zijn open tegen elkaar. We kwamen elkaar vorig jaar tegen in Zeist, toen ik was aangesteld als bondscoach van het vrouwenteam. Hij vertelde mij hoe het met zijn gezondheid was, dat hij prostaatkanker had, draaide niet om de hete brij heen", vertelt Jonker in Helden. "Louis en ik zijn geen vrienden die bij elkaar over de vloer komen, maar op het moment dat ik iets nodig heb of andersom, dan staan we voor elkaar klaar."

Na een paar interlandperiodes met de Leeuwinnen belde Jonker Van Gaal op met wat vragen. "Hoe hij bepaalde dingen zou doen en deed met de mannen. We hebben een bijzondere verstandhouding gebaseerd op veel vertrouwen", geeft de bondscoach aan. In de zomer van 2021 werd Van Gaal voor de derde keer aangesteld als bondscoach van het Nederlands mannenelftal.

Jonker werd niet gevraagd als assistent. "Louis is heel goed in staat om naar zichzelf te kijken, hoe hij wil dat het team functioneert en wie en wat hij daarvoor nodig heeft. Louis legde uit dat wij dezelfde kleur zijn, dat wij in bepaalde situaties exact hetzelfde reageren en dat hij graag iemand wilde die op een vriendelijkere manier kon reageren. Ik was niet verbaasd en kon me volledig in zijn keuze vinden", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand