Jonker moet schuiven in EK-kwalificatieduels: "WK-team is niet meer"

De OranjeLeeuwinnen komen volgende week weer samen in Zeist. Voor de ploeg van bondscoach Andries Jonker staan de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2025 op het programma. Italië en Noorwegen zijn de eerste tegenstanders.

Dat worden geen makkelijke duels, zo voorspelt Jonker. "Ik moet wat bijstellen. Het WK-team is niet meer. Geen Daphne van Domselaar, geen Stefanie van der Gragt, geen Jackie Groenen, geen Lieke Martens, geen Jill Roord. Het gaat er echt heel anders uitzien", zegt de bondscoach bij OnsOranje. "Dat betekent dat deze wedstrijden moeilijker worden voor ons."

"Maar het is ook een uitdaging. We willen ons heel graag direct kwalificeren voor het EK in Zwitserland", benadrukt Jonker de missie. Italië en Noorwegen noemt hij 'pittige' tegenstanders. "Italië behoort vast tot de subtop. Ze slaagden erin om in en van Spanje te winnen. Heel knap. En Noorwegen met een aantal geweldige individuele speelsters, die in de basis spelen bij bijvoorbeeld clubs als Barcelona en Chelsea. Een enorme uitdaging voor ons, om op jacht te gaan naar opnieuw een eerste plek in de poule, zoals dat op het WK en in de Nations League ook gelukt is", is het doel van Oranje duidelijk.

Lees meer:
0 reacties