Jonker moet puzzelen: "Hang aan een touwtje van de medische staf"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Bondscoach Andries Jonker moet vrijdagavond flink puzzelen in de opstelling van de OranjeLeeuwinnen. Meerdere speelsters zijn niet geheel fit en het is dus nog maar de vraag of zij kunnen spelen tegen Spanje.

Victoria Pelova en Vivianne Miedema ontbraken donderdag op de afsluitende training. "Normaal gesproken. hebben trainers de regel dat spelers die een dag voor de wedstrijd verstek laten gaan op het trainingsveld, niet mogen meedoen. Maar die regel heb ik hier vanaf dag 1, vanwege de staat waarin voetbalsters tijdens deze fase van het seizoen verkeren, niet gehanteerd. Er hebben wel vaker speelsters meegedaan die een dag van tevoren niet hadden getraind", vertelt Jonker aan De Telegraaf.

Vrijdagochtend bleek dat Pelova toch niet fit genoeg is om te spelen: zij zit niet in de wedstrijdselectie. Miedema is wel van de partij, evenals twijfelgevallen Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Lineth Beerensteyn. "Of ze kunnen starten of überhaupt kunnen spelen. Ik hang aan een touwtje van de medische staf", geeft Jonker aan.

De bondscoach vervolgt: "Er zijn ook speelsters eerder van het veld gelopen. Niet omdat ik het zo leuk vind, maar omdat dit het beste voor hen is. Normaal gesproken heb ik één twijfelgeval, maar nu meer, en dat is vervelend. Het wordt puzzelen, maar ik weet ook dat ik een voorbehoud moet maken."

"We hebben woensdag tijdens de besloten training geoefend met verschillende teams", zegt Jonker. "Er zijn er maar een paar die alles hebben meegedaan. Er gaan er echt elf op het veld staan. En vanavond (donderdagavond, red.) krijgen de speelsters tijdens de wedstrijdbespreking echt de opstelling te zien. Maar sommige namen zullen met potlood zijn opgeschreven."

Lees meer:
0 reacties