"Jonker moet ook overwegen hoe lang hij vasthoudt aan het duo"

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland
De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen kwamen dinsdag zwak voor de dag in Finland. Volgens Oranje-watcher Chris Tempelman is het motorblok van Oranje toe aan een onderhoudsbeurt.

Dat schrijft Tempelman in Voetbal International. "Sherida Spitse, Dominique Janssen, Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Lieke Martens vormen het hart van Oranje. Ze brengen ervaring en kwaliteit mee, hebben bovendien een hechte band met elkaar en zijn doorgaans betrouwbare speelsters voor een bondscoach."

"De van een blessure herstellende Vivianne Miedema en Jill Roord horen ook bij de kern basisspeelsters. Hun gemis is voelbaar", oordeelt de journalist. Op Martens na willen de ervaren krachten nog door bij Oranje. "Jonker is op zijn manier bezig met verjongen. Speelsters als Van Domselaar, Pelova, Leuchter, Kaptein, Dijkstra, Casparij, Wilms en Grant krijgen al veel speeltijd. Sommigen al als basisspeelster, anderen als invalster."

Tempelman vervolgt: "Spitse zag er slecht uit bij de Finse tegentreffer en is niet meer de toegevoegde waarde die ze was, Van de Donk is ook wisselvallig en duidelijk aan het einde van haar Latijn na een lang en zwaar seizoen", zo zag hij. "Janssen en Groenen zijn nog onmisbaar. Omdat er geen vervangsters voorhanden zijn, maar zeker omdat ze in ieder geval strijdlust tonen en duels aangaan."

Volgens de Oranje-watcher is Nederland zonder Groenen en Janssen een 'slap elftal'. "Spitse en Van de Donk moeten bij zichzelf te rade gaan hoe lang ze nog international willen blijven, Jonker moet ook overwegen hoe lang hij vasthoudt aan het duo. Het is een onmogelijke keuze, maar mits iedereen fit en beschikbaar is, lijkt een afscheid van Spitse en Van de Donk geen slechte optie, een keuze die Jonker niet lijkt te willen maken", aldus Tempelman.

"Misschien geeft de keuze van Lieke Martens wel inspiratie. In haar laatste interland viel ze nauwelijks op. Haar interlandloopbaan is als een nachtkaars uitgegaan, iets wat bij Spitse en Van de Donk ook dreigt. Martens hield de eer aan zichzelf. Dat siert haar", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties