Jonker merkt op: "De sinaasappel is leeg en helemaal uitgeperst"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Bondscoach Andries Jonker baalt als een stekker van het besluit van Lieke Martens om te stoppen als international, maar vindt het geen verrassende beslissing.

"Je merkte na het EK in 2022 al dat de sinaasappel al redelijk leeg was, maar het laatste stukje is er nu helemaal uitgeperst. Het is nu echt helemaal op. Bij de één gebeurd dat als 31-jarige en bij een ander op 37-jarige leeftijd. En sommigen hebben het nooit, dat is persoonsgebonden", zegt Jonker in gesprek met Sportnieuws

"Het is mij wel duidelijk geworden, waardoor ze Europees kampioen en tweede op het WK zijn geworden. Dat komt omdat ze speelsters van de buitencategorie hebben en daar hoort Martens absoluut bij. Ze is zelfs nog steeds een van de beste speelsters ter wereld", vervolgt de bondscoach.

Hoewel Martens nooit de aanvoerdersband droeg, neemt ze regelmatig het voortouw in het begeleiden van jongere speelsters, vooral degenen die voor het eerst bij de selectie van de OranjeLeeuwinnen zitten. "Ze hoeft niet de aanvoerder te zijn en had ook nooit die ambitie, maar ze is wel heel erg behulpzaam richting jonge speelsters. Ze is een heel goede informatiebron. Speelsters kunnen heel veel van haar leren", aldus Jonker. 

Lees meer:
0 reacties