Jonker: "Lieke laat een gat achter en anderen moeten opstaan"

Lieke Martens en Andries Jonker
Lieke Martens en Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen speelden dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Finland. Er zat niet meer in voor Oranje, zo is het oordeel van bondscoach Andries Jonker.

"Eerlijk is eerlijk. Natuurlijk wilden we winnen. Ook voor Lieke, maar de realiteit is dat het er niet in zat. Deze meiden zijn toe aan vakantie. Zoals de sinaasappel bij Lieke is uitgeperst, zo geldt dat nu na een druk seizoen voor veel speelsters", is de conclusie van Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Martens sloot haar interlandcarrière af in Tampere en gaf na afloop een speech. "We hebben Lieke nog een laatste applaus gegeven. Ze had mooie woorden om ons daarvoor te bedanken. Ik heb enorm veel respect voor haar. Lieke is de meest kritische speelster in de groep. Naar zichzelf, ze heeft een enorme drang om foutloos te zijn. Van haar weet je altijd dat ze nooit een meter te weinig loopt."

"Dat heeft ze tot haar laatste dag bij Oranje volgehouden. Ze stelt ook heel hoge eisen aan de mensen om zich heen. Ook op dat vlak gaan we haar missen. Ze laat een gat achter en anderen moeten opstaan", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties