Jonker legt uit: "Nu hebben we alles bij ons wat we kunnen wensen"

Bondscoach Andries Jonker heeft 24 speelsters opgeroepen voor de komende Nations League-wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. Vivianne Miedema is wederom van de partij. Voor haar heeft Jonker een extra plekje gecreëerd.

"Net als vorige keer hebben we een extra plekje gecreëerd voor Vivianne. Zij zit in de slotfase in haar revalidatie. We hopen dat ze deze week in actie komt", geeft de bondscoach aan voor de camera van OnsOranje. "We kunnen haar helpen met een goede trainingsweek, en als het kan, komt ze wellicht in actie tijdens de wedstrijden. De 24e plek is voor Vivianne en daarnaast met haar erbij vijf spitsen."

Ook Romée Leuchter en Shanice van de Sanden zijn opgeroepen voor de duels met Engeland en België. "Normaal Lineth en Katja, maar we hebben Romée en Shanice als extra spitsen toegevoegd. We willen winnen, we willen ons kwalificeren. En het lijkt ons verstandig om in deze fase spitsen mee te nemen in alle soorten en maten. Nu hebben we alles bij ons wat we ons kunnen wensen."

"Het liefst had ik Fenna Kalma ook nog geselecteerd, maar dan kom ik ergens anders echt te kort en dat gaat niet. Dus zullen we een keuze moeten maken en heb ik de keuze gemaakt voor Shanice en Romée", legt Jonker uit.

Lees meer:
0 reacties