Andries Jonker vertelt: "Heb een wat moeilijkere relatie met Romée"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

Bondscoach Andries Jonker heeft enkele wijzigingen doorgevoerd voor het treffen met Noorwegen van dinsdagavond. Zo heeft Romée Leuchter in Breda een basisplaats.

Jonker hoopt dat de Ajax-spits zich dinsdagavond laat zien. "Ik heb een wat moeilijkere relatie met Romée, omdat ik haar heb gepasseerd voor het WK. Daar heb ik haar pijn mee gedaan. Dat speet mij enorm, nog steeds. Maar ik moest een keuze maken", vertelt hij bij ESPN.

"Ik heb toen wel verteld wat ik van haar verwachtte en dat is steeds beter gelukt bij Ajax. Op de training heeft ze hier ook laten zien dat ze wil proberen te doen wat ik vraag. Nu heeft zij afgedwongen, dat zij aan de beurt is. Ik hoop van harte dat het haar lukt om te laten zien wat ze kan", zei de bondscoach voorafgaand aan de wedstrijd.

Door de basisplaats van Leuchter moet Wieke Kaptein plaatsnemen op de bank. "We moeten het iets anders invullen en dan heb ik andere spelers nodig", legt Jonker uit. "Ik houd wel van Wieke hoor, ze heeft een geweldige potentie. Ze is een zeer eerzuchtige meid. Ze toonde ook irritatie in het veld, ik houd daar wel van. Ik heb moeten uitleggen waarom dit zo is en vooral mijn enorme vertrouwen in haar uitgesproken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand