Jonker legt uit: "Daphne is nog niet klaar, gaat om haar gevoel"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond zonder Daphne van Domselaar tegen Finland. De doelvrouw keerde terug in de selectie na een heupblessure, maar is toch niet fit genoeg om vrijdag te kunnen spelen.

"Daphne is nog niet klaar. Ze gaf zelf aan 'trainer, ik voel me nog niet klaar'. Dan hoef ik ook niet naar de dokter. Het gaat om haar gevoel", legt bondscoach Andries Jonker voorafgaand aan het duel uit bij de NOS. "Als die overtuiging er nog niet is, dan moeten we het nog niet doen."

Jonker kiest voor Daniëlle de Jong onder de lat. De doelvrouw van FC Twente maakt daarmee haar debuut in Oranje. "Ik kies voor Daniëlle de Jong omdat we denken dat dat de beste optie is. Zij heeft een prima seizoen gespeeld bij Twente. We denken dat ze voor deze wedstrijd het meest geschikt is", aldus de bondscoach.

Sherida Spitse was de afgelopen dagen een twijfelgeval, maar kan spelen. "We weten niet hoe lang Sherida kan spelen vandaag. Er zit een klein beetje risico in. Maar zij heeft er vertrouwen in, de dokter heeft er vertrouwen in. Ze is een sterke meid, die heel graag wil spelen en wel een stootje kan hebben. We verwachten dat ze een groot deel van de wedstrijd kan spelen."

Lees meer:
0 reacties