Jonker kritisch ondanks zege op Finland: "Dat is het pijnpunt"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

Dinsdagavond neemt OranjeLeeuwinnen het voor de tweede keer in een week op tegen Finland. Na de 1-0 zege van afgelopen vrijdag weet Andries Jonker goed waar de verbeterpunten liggen. 

Wat betreft de fitheid van de selectie ziet het er in eerste instantie goed uit, al kan Jonker nog weinig duidelijkheid geven. "Iedereen heeft getraind, ook Daphne (van Domselaar red.), dus daar ben ik benieuwd naar", vertelt de bondscoach aan NOS. "Er zijn er wel een paar gisteren en vandaag wat eerder gestopt. Ik wacht het nieuws van de dokter nieuwsgierig af."

Hoewel er gewonnen werd van Finland, zag Jonker rede tot verbetering. "We hadden 25 aanvallen waar wat in zat, maar waar uiteindelijk één doelpunt uitkomt. Dat is het pijnpunt waar we wat mee moeten doen", legt hij uit. "Het is op elk niveau moeilijk om door een woud van benen de oplossing te vinden, maar het heeft ook te maken met overzicht en positie bezetten. Je kan lopen waar de trainer zegt, maar je hebt geen garantie dat er geen tegenstander staat. Je moet inspelen op de situatie."

Lees meer:
0 reacties